Zbog smrti maloljetnika 30 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog smrti maloljetnika 30 mjeseci zatvora

Banjaluka - Nedeljko Miličević (37) iz Banjaluke osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog toga što je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Milan Milešević (17) u banjalučkom naselju Motike.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović. Miličeviću je izrečena i jednogodišnja zabrana upravljanja vozilom "B" kategorije poslije izdržane kazne.

Prema navodima u presudi, Miličević je 29. januara ove godine, vozeći pijan, sa 1,77 promila alkohola u krvi, "mercedesom" udario maloljetnog Mileševića, koji se propisno kretao lijevom stranom ulice. Navodi se da ga je udario i bacio na vozilo.

Poslije toga nesrećni mladić je pao na asfalt i zadobio teške povrede glave, od kojih je preminuo. Miličević je u trenutku nesreće vozio 40 kilometara na čas, što je u to vrijeme bila brzina neprilagođena uslovima puta.

- Ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u vrijeme nesreće bila je neosvijetljena i nema trotoara. Kolovoz je bio mokar i bio je mrak, pa bi prilagođena brzina bila svaka manja od 25 kilometara na čas - navedeno je u presudi.

U ovoj nesreći lakše povrede zadobio je Mileševićev prijatelj, koji je bio sa njim u društvu.

Sudija Vesna Stanković-Ćosović kazala je da je sud kao otežavajuće okolnosti za Miličevića cijenio to što je vozio pijan i neprilagođenom brzinom. Kao olakšavajuće okolnosti za Miličevića sud je uzeo u obzir to što je on neosuđivan i što je otac maloljetnog djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana