Zbog silovanja djevojčice četiri godine i deset mjeseci

Nebojša Tomašević
Zbog silovanja djevojčice četiri godine i deset mjeseci

Banjaluka - Automehaničar Dragan Sandić (45) iz Banjaluke, koji je optužen za silovanje petnaestogodišnje djevojčice, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Prema tom sporazumu, predviđeno je da mu bude izrečena kazna od četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Poslije prihvatanja sporazuma vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojem je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović, zakazalo je izricanje presude za danas. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Sandića tužilaštvo tereti da je upotrebom sile prinudio na polne radnje maloljetnicu od 15 godina, u periodu od 2009. do 2011. godine. On je uhapšen 27. januara ove godine nakon što je majka zlostavljane djevojčice prijavila policiji ovaj slučaj. Tada je pretresen njegov stan i druge prostorije u banjalučkom naselju Nova varoš i pronađena je i oduzeta veća količina municije, eksplozivnih materija, minsko-eksplozivnih sredstava i pirotehničke opreme.

Majka žrtve u svojoj prijavi je pojasnila da je Sandića dobro poznavala, imala povjerenja u njega i da su živjeli u komšiluku. Ona je u svojoj ispovijesti kazala da je poštovala Sandića i naivno puštala kćerku da provodi vrijeme s njim.
Ispričala je da je tokom prošle godine osjetila da kćerku nešto muči. Predosjećala je da joj se dešava nešto strašno i da to sakriva. Ona je u istrazi kazala da joj se tokom razgovora kćerka povjerila da je godinama zlostavljao Sandić. Tokom istrage utvrđeno je da je Sandić djevojčici kupovao dopune za mobilne telefone da bi je odobrovoljio.

Majka optuženog Mara Sandić ranije je kazala da ne vjeruje u optužbe koje se njenom sinu stavljaju na teret, te da on nije u stanju da tako nešto uradi. Sandić se navodno bavio prikupljanjem sekundarnih sirovina, a komšije su ispričale da su viđale djevojčicu koja je dolazila kod njega, ali nisu slutili da bi mogao da je seksualno iskorišćava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana