Zbog silovanja djevojčice 12 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog silovanja djevojčice 12 mjeseci zatvora

Doboj - Miladin Ćudić (26) iz Donje Lupljanice kod Dervente pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na godinu zatvora zbog silovanja petnaestogodišnje djevojčice.

Ovom presudom kazna mu je umanjena za šest mjeseci zatvora u odnosu na prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju. Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je sudsko vijeće djelimično prihvatilo žalbu odbrane i preinačio prvostepenu presudu.

 - Ćudić je u prvostepenom postupku bio osuđen na kaznu od godinu i šest mjeseci zatvora, ali su se na tu odluku žalile obje strane u postupku. Žalbu tužilaštva sudsko vijeće je odbacilo kao neosnovanu - rekla je Despotovićeva.

Prema navodima u presudi, Ćudić je 2. avgusta 2011. godine silovao tada petnaestogodišnju djevojčicu na lokalnom putu u okolini Dervente. Prije toga Ćudić je djevojčicu presreo na putu, a potom je na silu odvukao i natjerao na seksualni odnos.

Poslije silovanja optuženi je djevojčicu pustio da ode kući, a ona je sve ispričala roditeljima, koji su dan kasnije obavijestili policiju i prijavili slučaj. Ćudić je ubrzo uhapšen i tada je negirao silovanje. U početku bio je osumnjičen za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, ali je kasnije optužen za silovanje. Suđenje je, zbog zaštite žrtve, bilo zatvoreno za javnost.

Okružni sud u Doboju 12. oktobra 2012. godine Ćudića je bio osudio na tri godine zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i postupak vratio na novo suđenje. U ponovljenom postupku Ćudić je 1. novembra prošle godine ponovo proglašen krivim za silovanje, ali mu je izrečena kazna od godinu i šest mjeseci zatvora.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana