Zbog pokušaja ubistva 19 mjeseci zatvora

Goran Obradović
Zbog pokušaja ubistva 19 mjeseci zatvora

Split - Sadat Ahmeti (40) iz Splita osuđen je u Županijskom sudu u Splitu na godinu i sedam mjeseci zatvora jer je prije 18 godina poslije tuče nožem u grudi ubo Hakiju Šaljaja iz BiH.

Ahmeti je ranije bio osuđen u odsustvu zbog pokušaja ubistva, ali je na njegov zahtjev poništeno suđenje. Na ponovljenom suđenju sud je potvrdio prvu kaznu.

On je u pritvoru proveo gotov cijelu kaznu i ostalo mu je još sedam dana zatvora, pa je pušten na slobodu.

U presudi se navodi da je Ahmeti u avgustu 1996. godine pokušao da ubije Hakiju Šaljaja jer je prema njegovim riječima on pokušao da obljubi njegovu maloljetnu djevojku, zbog čega mu se osvetio.

Doveo je svoju ekipu u Alješijevu ulicu u Splitu, te je u tučnjavi Hakiju zabio nož u grudi. Tom prilikom Šaljaj je zadobio teške povrede opasne po život, ali je preživio.

Na ovom suđenju Ahmeti je sve priznao.

- Jesam, ubo sam ga, pa nije se on sam ubo nožem. Ali nož nije bio moj nego njegov. Žao mi je zbog svega, ali ja sam samo štitio svoju čast i čast svoje tadašnje djevojke koju je on htio silovati. Nisam sklon nasilju i molim vas da me pustite iz pritvora - rekao je je Ahmeti.

Sadat Ahmeti bio je određeno vrijeme u bijegu u Njemačkoj, ali je tamo uhapšen i izručen Hrvatskoj.

Poslije izručenja zatražio je novo suđenje i to mu je odobreno, jer je prvi put osuđen u odsustvu.

Sadat Ahmeti je odranije poznat policiji i više puta je hapšen zbog raznih krivičnih dijela.

On je odležao i zatvorsku kaznu zbog dilanja heroina, a zbog istog krivičnog djela i njegovi nećaci su uhapšeni i nalaze se u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana