Zbog pokušaja pljačke Kinezu tri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog pokušaja pljačke Kinezu tri godine zatvora

Banjaluka - Rade Knežević (28) zvani Kinez iz Banjaluke osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog pokušaja razbojništva.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Vesna Stanković Ćosović nakon što je Knežević priznao krivicu.

Knežević je sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju krivice koji je predviđao istu kaznu. Ovaj sporazum vijeće je odbacilo jer u sebi nije sadržavao zahtjev za oduzimanje predmeta kojim je počinjeno krivično djelo. Poslije toga on je priznao krivicu na glavnom pretresu.

Prema navodima u presudi Knežević je 23. maja 2012. godine naoružan nožem pokušao da opljačka dragstor "Dragan" u banjalučkoj ulici Jovana Dučića.

Navodi se da je on u dragstor ušao oko 22.45 časova s kapuljačom na glavi i od radnika Dražena Ž. uz prijetnju nožem tražio da mu preda novac. Govorio mu je: "Pare", a kada ga je Dražen pitao: "Kakve pare", on mu je povišenim tonom ponovio: "Pare" gledajući u kasu. U tom trenutku naišla je policija i uhapsila Kneževića, pa je on ostao bez plijena.

Sudija Stanković-Ćosović je kazala da je olakšavajuće za Kneževića vijeće cijenilo to što je priznao djelo, te njegovo iskreno kajanje, kao i to što je zasnovao porodicu. Otežavajuće za Kneževića vijeće je cijenilo to što je ranije osuđivan.

Knežević je poznat policiji po razbojništvima. Hapšen je i 2009. godine zbog pljačke "Pošta Srpske" u banjolučkom naselju Borik u Beogradskoj ulici iz koje je uzeo  500 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana