Zbog obljube kćerke sedam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog obljube kćerke sedam godina zatvora

Banjaluka - Milan R. iz Stanova kod Doboja pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na sedam godina zatvora zbog obljube maloljetne mentalno zaostale kćerke, koja je sa njim zatrudnjela. Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju.

- Žalba odbrane odbijena je kao neosnovana. Milan R. je kriv za obljubu nad nemoćnim licem - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Radi zaštite žrtve i zbog osjetljivosti slučaja suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa detalji presude nisu saopšteni.

Milan R. je u dobojskom Okružnom sudu osuđen u junu ove godine na osnovu priznanja krivice.

Njegov advokat Branko Ristić kaže da je očekivao manju kaznu s obzirom na priznanje krivice.

- Na prvostepenu presudu smo se žalili samo na visinu kazne, jer smo smatrali da se i s kaznom između pet i šest godina može postići svrha kažnjavanja. Ta kazna koju smo predlagali je i iznad zakonskog minimuma od pet godina i nije ublažavanje - rekao je Ristić.

Milan R. uhapšen je sredinom aprila nakon što su istražioci došli do saznanja da je seksualno iskorišćavao kćerku. Istraga je pokrenuta po prijavi komšija koji su primijetili da maloljetnici raste stomak. Ubrzo se došlo do dokaza da je djevojčicu zlostavljao otac, pa je on uhapšen. Nakon otkrivanja ovog stravičnog slučaja djevojčica je prebačena u Beograd, gdje joj je prekinuta trudnoća. Krunski dokaz protiv oca monstruma bila je DNK analiza, odnosno test očinstva kojim je potvrđeno da je Milan R. otac djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana