Zbog iznude novčana kazna od 3.000 maraka

Nebojša Tomašević
Zbog iznude novčana kazna od 3.000 maraka

Banjaluka - Božidar Živković (32) iz Gradiške osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na novčanu kaznu od 3.000 maraka zbog iznude.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Živković zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci.

Živković je prije izricanja presude svjedočio protiv Senada Huremovića (29) iz Gradiške koji je zajedno sa njim optužen za iznudu. Protiv Huremovića je odvojen sudski postupak. Prema navodima u presudi, Živković i Huremović se terete da su prijetili vlasniku "Gradske pekare" u Gradišci G. K. da će mu minirati pekaru ako im ne plati 1.500 maraka.

Navodi se da je Živković po uputstvima Huremovića 9. januara 2012. godine poslao SMS poruku G. K. u kojoj je naveo: "Imate sat vremena, ako hoćete da vam ne miniramo pekaru. Ostavi 1.500 maraka na svom autu iza pekare. Ako ikome kažeš za ovo iselićemo te iz Gradiške. Pazi se i uradi kako kažemo i neće biti problema".

Oni su uhapšeni dan nakon što su pokušali da uzmu novac, koji nisu uspjeli da preuzmu. Živković je u svom svjedočenju kazao da mu je Huremović predložio da od pekara traže novac.

- Rekao mi je da ima ideju kako da dođemo do novca. Ispričao mi je da ima neki pekar kod kojeg je radio koji je plašljiv i da će dati pare ako mu pošaljemo prijeteće poruke. Tog dana zajedno smo otišli do pekare. Prije toga smo stali i kupili novi telefonski broj s kojeg smo poslali prijeteće poruke - ispričao je Živković.

Naveo je da je potom vidio da oko vozila gdje je trebalo da bude novac bilo mnogo policajaca pa nije prilazio. Sutradan je uhapšen sa Senadom Huremovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana