Zaštićenom svjedoku devet uboda nožem

Nebojša Tomašević
Zaštićenom svjedoku devet uboda nožem

Banjaluka - Nikola Krsmanović iz Novog Goražda pravosnažno je osuđen na dvije godine zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog pokušaja ubistva Dragoljuba Milovića.

Milović je u vrijeme napada bio zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH u procesu koji je vođen protiv optuženog za ratne zločine Dragana Šekarića.

Ovom presudom Krsmanoviću je potvrđena kazna koju mu je izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu 3. aprila ove godine.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je vijeće nakon razmatranja kao neosnovane odbacilo žalbe odbrane i tužilaštva te potvrdilo prvostepenu presudu Krsmanoviću.

Prema izrečenoj presudi, Krsmanović je osuđen jer je 8. juna prošle godine devet puta nožem ubo Milovića u njegovom automobilu na parkingu u Novom Goraždu. Tog dana Milović je krenuo sa majkom na liturgiju. Usput su primili Krsmanovića u automobil.

Krsmanović  je sjeo na zadnje sjedište iza Milovića i u jednom trenutku, dok su stajali na parkingu u blizini Novog Goražda, on je napao Milovića i izbo ga nožem.

Protiv Dragoljuba Milovića Tužilaštvo BiH je prošle godine podiglo optužnicu jer je tokom ljeta 2010. godine prevarom pokušao da obezbijedi potreban broj glasova za svoju suprugu Daliborku, koja se na opštim izborima 2010. godine kandidovala za mjesto delegata u kantonalnoj Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona.

U vrijeme napada na Milovića njegova supruga Daliborka  bila je poslanik federalnog Parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana