Za ubistvo supruga Arneli Pajević-Lavić devet godina zatvora

Nebojša Tomašević
Za ubistvo supruga Arneli Pajević-Lavić devet godina zatvora

Mostar - Arnela Pajević-Lavić (36) iz Mostara, osuđena je na devet godina zatvora u Kantonalnom sudu u Mostaru zbog ubistva svog muža Zahira Lavića (49).

Prema navodima u presudi, ona je supruga usmrtila tako što ga je ubola nožem u vrat 25. decembra 2012. godine. Sve se desilo  u mjestu  Bišću Polje na otpadu “Šuta otpad” gdje je Zahir radio.

Presudu je u petak izreklo vijeće kojim je predsjedavao  sudija Slavko Pavlović.

- Apsolutno je dokazano da je Arnela nožem ubola muža. Sud je odbacio mogućnost da je Zahir sam sebe povrijedio. Prihvatili smo svjedočenje Arneline kćerke koja je ispričala da je kobnog dana majka njoj i sestri rekla da idu s njom te da su se dovezli na otpad u Bišću Polju, gdje je majka Arnela otišla da razgovara sa Zahirom. Prema njenim riječima nije čula šta majka i Zahir pričaju i samo je slučajno vidjela kako Zahir pada i majku nad njim. Kazala je da je rukom pokušala da zaustavi krvarenje iz rane na vratu Zahira dok ga je Arnela polijevala vodom i šamarala - ispričao je sudija Pavlović.

On je dodao da je  sud  izmijenio činjenični opis optužnice pa je izbacio dio u kome se navodi da je optužena “iz jakne izvadila nož i ubila Zahira”. 

- Sud je bio prisiljen da o dokazima odlučuje bez učešća optužene, jer se ona branila ćutanjem. To je upućivalo na moguću neuračunljivost, ali odbrana nije ponudila nijedan dokaz za to. Zaključili smo da je u vrijeme ubistva Arenela bila uračunljiva i da je postupala sa umišljajem - kazao je obrazlažući presudu sudija Pavlović.

Branilac optužene, advokat Melča Tule je rekla da nije zadovoljna presudom i da će uložiti žalbu. Inače Arnela Pajević-Lavić majka četvoro djece.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana