Za ubistvo povratnika 26 godina robije

Goran Obradović
Za ubistvo povratnika 26 godina robije

Novi Travnik - Kenan Huseljić (24) iz Novog Travnika osuđen je juče na 26 godina zatvora zbog ubistva povratnika Karla Jurčevića (81) u Docu na Lašvi kod Travnika.

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku u obrazloženju presude navelo je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica optuženog.

- Materijalnim dokazima i izjavama svjedoka tužilaštvo je dokazalo da je Kenan Huseljić ubio žrtvu Karla Jurčevića - navedeno je u presudi.

Svirepo ubistvo počinjeno je u januaru 2012. godine, a do danas nije utvrđeno ko je bio saučesnik Huseljiću u zločinu koji je uznemirio povratnike hrvatske nacionalnosti u Lašvansku dolinu.

Tijelo starca nekoliko časova poslije ubistva pronašla su dvojica komšija, koji su kroz prozora primijetili Jurčevića kako leži.

Kada su ušli u kuću vidjeli su da su starcu kablovima svezane ruke i noge, a u usta mu je bila ugurana krpa od koje se i ugušio. Na tijelu starca pronađeno je više povreda, jer je mučen prije smrti.

Uviđajem je tada utvrđeno da je ubica obio prozor i tako ušao u kuću gdje je zatekao Jurčevića.

Iako je policija tokom uviđaja na mjestu zločina pronašla više tragova, do danas nije utvrđen identitet saučesnika u ovom ubistvu, niti je osuđeni ubica to spomenuo tokom suđenja. Osim njega, tada su uhapšene još dvije osobe, ali je Jurčević svu krivicu preuzeo na sebe.

Ubici je pritvor produžen do pravosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana