Za ubistvo i razbojništvo 15 godina zatvora

G. O.
Za ubistvo i razbojništvo 15 godina zatvora

BIJELjINA - Saša Radić iz Bijeljine pravnosnažno je osuđen na 15 godina zatvora u bijeljinskom Okružnom sudu zbog razbojništva prilikom kojeg je ubijen Sreten Radić iz Bratunca, a njegova supruga Snježana teško povrijeđena.

Radić je 23. novembra 2004. godine oko 4.30 časova u dogovoru sa Rajkom Pavićem, Božom Cvjetinovićem i Eldinom Omeragićem došao do Radićeve kuće u Bratuncu. Radić i Pavić su ušli u dvorište i tabletu "bensedin", koju im je nabavio Cvjetinović, izmrvili u prah i pomiješali sa komadima mesa kako bi onesposobili psa.

- Istog dana oko 19 časova Radić, Pavić i Omeragić su ponovo došli do kuće. Svi su bili maskirani fantomkama, a Pavić i Omeragić su imali automatske puške. Oni su se sakrili u dvorištu kuće i kad su vidjeli da je oko 21 čas sin Sretena Radića napustio kuću, popeli su se uz drva naslonjena na zidu kuće, razbili sijalicu i staklom isjekli plastičnu mrežicu na prozoru kupatila i ušli u kuću - navedeno je u presudi.

Dodaje se da su u sobi zatekli Sretena i Snježanu Radić i odmah krenuli da ih udaraju šakama, nogama i kundacima puške.

- Sretena su oborili na pod i vezali mu ruke lisicama, a oko vrata su mu stavili omču koju su napravili od ženske majice i potkošulje. Tada je Snježana sa Pavićem otišla na sprat i dala im 28.800 maraka. Razbojnici su potom Sretenu selotejpom vezali noge, ruke i zapušili usta - navedeno je u presudi.

Razbojnici su sa novcem pobjegli iz kuće ostavivši Sretena vezanog, a Snježanu sa prelomom nosnih kostiju, povredom mekog tkiva na glavi i posjekotinama na tjemenu. Sreten je imao više povreda i posjekotina na glavi, grudnom košu, a ugušila ga je omča koju su mu stavili oko vrata.

Pavić, koji je poznat po desetinama krivičnih djela, ranije je osuđen za ovaj slučaj i nalazi se na odsluženju 20-godišnje zatvorske kazne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana