Za smrt pješaka 14 mjeseci robije

Nebojša Tomašević
Za smrt pješaka 14 mjeseci robije

Doboj - Dejan Trifković (29) iz Doboja osuđen je na 14 mjeseci zatvora u dobojskom Okružnom sudu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Adem Šehović, a povrijeđen Samir Bradarić, saopšteno je iz ovog suda navodeći njihove inicijale.

Prema presudi, Trifković je vozeći pijan i neprilagođenom brzinom "golfom 2 " 8. aprila prošle godine udario Šehovića i Bradarića na putu Tuzla - Doboj u Gavrićima kod Doboja.

U presudi se navodi da je Trifković u trenutku nesreće u krvi imao 2,22 promila alkohola i da je vozio između 75 i 80 kilometara na čas. Dodaje se da je tokom suđenja utvrđeno da je prilagođena brzina uslovima puta na mjestu na kojem se dogodila nesreća bila oko 53 kilometra na čas.

Trifković je Šehovića i Bradarića "golfom" sustigao i udario dok su se oni kretali desnom ivicom kolovoza. Od siline udara obojica su odbačena nekoliko metara i tom prilikom Šehović je zadobio teške povrede, a Bradarić lakše. Šehović je tada zadobio prelom kostiju lobanje, donje vilice, i nosnih kostiju. Usljed ovih povreda on je preminuo neposredno poslije nesreće.

Očevici nesreće ranije su ispričali da je vozač "golfa" nakon saobraćajne nesreće pobjegao. Međutim, poslije nekog vremena on se vratio na mjesto nesreće, ali povrijeđenom Šehoviću nije bilo spasa.

Poznanici Trifkovića su dan poslije nesreće ispričali da je on to veče 8. aprila prošle godine bio na slavi kod prijatelja gdje je pio.

Šehović i Bradarić su bili na zabavi u mjestu Stanića Rijeka kod Doboja. Na njih je Trifković "golfom" naletio u trenutku kada su se oni vraćali kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana