Za silovanje kćerke sedam godina robije

S. A.
Za silovanje kćerke sedam godina robije

Tuzla - Kantonalni sud u Tuzli osudio je u prvostepenom postupku Z. H. iz Srebrenika na sedam godina zatvora zbog silovanja kćerke.

Nakon dobijanja pismene odluke suda, optuženi i odbrana imaju pravo ulaganja žalbe na ovu odluku Vrhovnom sudu FBiH. Sud bi u narednih nekoliko dana trebalo da donese odluku i o produženju pritvora osuđenom do izricanja pravosnažne presude.

Osuđenog je polovinom 2015. godine tuzlanskoj policiji prijavila kćerka da je seksualno zlostavlja već nekoliko godina i da takvo maltretiranje oca ne može više da trpi.

Policija je poslije prijave uhapsila Z. H. i započela istragu kako bi ispitala navode prijave. Žrtva je nakon toga smještena u jednu od sigurnih kuća na području Tuzle.

Proces je trajao skoro godinu i čitavo vrijeme suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Kako saznajemo, tokom suđenja iznesen je niz šokantnih detalja o višegodišnjem zlostavljanju koje je Z. H. sprovodio nad kćerkom. Kada je kćerka prijavila oca da je seksualno zlostavlja, slučaj je odjeknuo širom Srebrenika i većinu stanovnika ovog malog mjesta je šokirao. Posebno je zgranuo i zatekao ljude koji su lično poznavali osuđenog i njegovu porodicu, jer je u pomenutom mjestu važila za uglednu familiju. Bilo je i onih koji nisu vjerovali u navode optužnice jer je Z. H. za njih bio neko ko je bio dobar i primjeran čovjek.

Kako saznajemo, osuđeni je bio vlasnik jedne od firmi u Srebreniku, oženjen je i pored kćerke ima još djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana