Za silovanje kćerke 15 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Za silovanje kćerke 15 godina zatvora

Banjaluka - Banjalučanin D. M. (38) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora u Vrhovnom sudu RS zbog polnog nasilja nad osmogodišnjom kćerkom.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović je rekla da je presuda izrečena nakon što je vijeće odbilo kao neosnovanu žalbu optuženog i njegovog advokata.

- Ovim je D. M. potvrđena presuda koja mu je izrečena u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu u junu ove godine - rekla je Despotovićeva.

Prema presudi, D. M. je polno nasilje nad kćerkom činio u više navrata oko godinu i tri mjeseca. U presudi se navodi da je D. M. tokom tog perioda više puta ulazio u sobu gdje je spavala kćerka i dirao je po intimnim dijelovima tijela. Usljed njegovih radnji dijete je pretrpjelo kako fizičke tako i psihičke traume. On je polno nasilje nad kćerkom počeo kada je ona imala šest godina i šest mjeseci.

D. M. je u oktobru 2013. godine  u banjalučkom Okružnom sudu prvo bio osuđen na 18 godina zatvora. Tu presudu je Vrhovni sud RS ukinuo i slučaj vratio na novo suđenje. Tokom ponovljenog suđenja banjalučko Okružno tužilaštvo je izmijenilo optužnicu i smanjilo period u kojem je osuđeni vršio polno nasilje nad kćerkom. Suđenje je, zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve, bilo zatvoreno za javnost. U obrazloženju prvostepene presude kojom je D. M. osuđen na 15 godina sudija Okružnog suda Banjaluka Vesna Stanković je navela da je vijeće utvrdilo da je optuženi počinio djelo za koje se tereti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana