Za ranjavanje i razbojništvo Čalakiću 28 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Za ranjavanje i razbojništvo Čalakiću 28 mjeseci zatvora

Banjaluka - Dragan Čalakić (24) iz Jablana kod Laktaša u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravnosnažno je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog razbojništva i ranjavanja poznanika.

Čalakiću su zbog učešća u pljački benzinske pumpe "Kristal trejd" u Trošeljima kod Gradiške dosuđene dvije godine zatvora, a zbog ranjavanja poznanika Đure Ubiparipa (31) pola godine. U Vrhovnom sudu RS su pojasnili da su mu ove presude, koje mu je ranije izrekao Okružni sud u Banjaluci, objedinjene pa mu je izrečena jedinstvena kazna za oba djela od 28 mjeseci zatvora.

Čalakić je razbojništvo počinio zajedno sa Bogdanom Davidovićem (21) i Radivojem Lekićem (29) iz Laktaša, koji su ranije osuđeni na osnovu priznanja krivice. Njih trojica su 1. marta 2016. godine prijeteći oružjem oteli oko 450 maraka od radnika na benzinskoj pumpi "Kristal trejd" u Trošeljima. U presudi se navodi da je Čalakić bio vozač, koji je do pumpe dovezao Davidovića i Lekića. Njih dvojica ušla su u kancelarije pumpe naoružani automatskom puškom, koju je nosio Lekić. Po ulasku Davidović je pesnicom udario radnika od kojeg su obojica uz prijetnju oružjem oteli novac. Čalakić ih je čekao ispred pa su svi zajedno pobjegli. Davidović je zbog ove pljačke i lakšeg povređivanja radnika pravosnažno osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora. Lekić je dobio dvije godine i osam mjeseci zbog učešća u pljački i nedozvoljenog držanja oružja. Prema presudi Čalakić je drugo djelo, ranjavanje Ubiparipa, počinio 5. januara 2014. godine u kafiću "Kod Francuza" u laktaškom naselju Trn. Njih dvojica su se prvo posvađala, a Čalakić je zatim otišao po pušku u svoje vozilo, vratio se i pucao na Ubiparipa, koga je ranio u nogu. Utvrđeno je da je u vrijeme počinjenja ovog djela bio bitno smanjeno uračunjiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana