Za ranjavanje 10 osoba Vujanoviću 34 mjeseca iza brave

N. T.
Za ranjavanje 10 osoba Vujanoviću 34 mjeseca iza brave

Banjaluka - Dražen Vujanović (30) iz Kozarske Dubice osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu RS na dvije godine i 10 mjeseci zatvora jer je u avgustu 2013. godine bacio bombu i pri tom teško ranio pet osoba na terasi kafića “MiM” u Donjoj Slabinji kod Kozarske Dubice.

 

Ova presuda mu je izrečena nakon što je Vijeće odbilo kao neosnovanu žalbu Vujanovića na prvostepenu presudu.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović potvrdila je da je nakon razmatranja žalbe sud potvrdio prvostepenu presudu izrečenu Vujanoviću.

Prvostepenom presudom Vujanović je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti i ranjavanja više osoba, a šest mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja, jer je u kući držao dvije bombe i veću količinu municije. Sud mu je zatim izrekao jedinstvenu kaznu od 34 mjeseca zatvora.

Prema navodima u presudi, Vujanović je 23. avgusta 2013. godine teško pijan bacio ručnu bombu na terasi kafića “MiM”, vlasništvo Miloša Radojičića, u mjestu Donja Slabinja kod Kozarske Dubice. U eksploziji je ranjeno deset osoba, od kojih je pet zadobilo teške povrede. Tom prilikom povrijeđen je i Vujanović. U presudi se navodi da je u vrijeme kada je počinio krivično djelo Vujanović bio u teškom pijanom stanju, sa 2,51 promilom alkohola u krvi, zbog čega su bile bitno smanjene njegove sposobnosti da shvati značaj krivičnog djela i upravlja svojim postupcima. Od eksplozije bombe teško su ranjeni radnici obezbjeđenja iz agencije “Sektor sekjuriti” Zoran Majkić i Predrag Zmijanac te gosti Zoran Čekić, Mladen Stojanović i Bojan Novaković.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana