Za 13 uboda nožem Ristiću 14 godina robije

Nebojša Tomašević
Za 13 uboda nožem Ristiću 14 godina robije

Brčko - Goran Ristić (23) iz Brčkog osuđen je u Osnovnom sudu Brčko distrikta na 14 godina zatvora zbog ubistva Miloša Droce.

Prema presudi, Ristić je ovo ubistvo počinio zajedno sa Mirkom Bosnićem, protiv kojeg će se voditi odvojeni postupak.

Droco je ubijen 23. maja prošle godine oko četiri časa ujutro ispred pekare "Dan i noć" u brčanskom naselju Grčica. Ubistvu je prethodila kraća svađa i tuča dvije grupe mladića. Na jednoj strani su bili Ristić i Mirko Bosnić, a na drugoj ubijeni Droco, Marko V. i Boris M. Tokom tuče Ristić i Bosnić su nožem brutalno izboli Drocu i pobjegli. Motiv svađe grupe mladića i stravičnog ubistva nije objavljen.

U presudi se navodi da su  Ristić i Bosnić kritične večeri tokom tuče opkolili Drocu, tako da se nije mogao braniti niti pobjeći.

- Nesrećnom mladiću napadači su zadali ukupno 12 udaraca šakama, a zatim su ga uboli 13 puta nožem. Žrtva je imala  rasjekotine na vratu, leđima i nadlaktici dubine oko osam centimetara. Od tih povreda Droco je preminuo na licu mjesta - navodi se u presudi.

Sud je ovom prilikom osuđenom Ristiću produžio pritvor u kome se nalazio od hapšenja.

Ristić je uhapšen i pritvoren dan nakon zločina, 24. maja, dok je Bosnić tada pobjegao. Zbog nedostupnosti Bosnića u novembru prošle godine optužen je samo Ristić i sudski proces protiv njega vođen je odvojeno. Bosnić je uhapšen 11. marta u Novom Sadu, u Srbiji, na osnovu potjernice, a optužnica protiv njega zbog ovog slučaja još nije podignuta.

Ristić i Bosnić su odranije poznati policiji po činjenju krivičnih djela. Ristić je u martu 2014. godine osuđen na 11 mjeseci zatvora jer je sa Leonom Mendez pretukao radnika obezbjeđenja jednog kafića u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana