Vuku ponovo sude zbog dva razbojništva

Nebojša Tomašević
Vuku ponovo sude zbog dva razbojništva

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Željku Boškoviću zvanom Vuk (48) iz Foče kojom ga je Okružni sud u Trebinju oslobodio optužbi za pljačku benzinske pumpe "Majneks" i dva državljanina Francuske.

Sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović kazala je da je vijeće uvažilo žalbu tužilaštva na oslobađajuću presudu i slučaj vratilo na novo suđenje.

Boškoviću je oslobađajuća presuda izrečena krajem oktobra prošle godine usljed nedostatka dokaza.

Prema optužnici, Bošković je 1. avgusta 2003. godine u mjestu Mješaja kod Foče opljačkao dva državljanina Francuske. Na teret mu je stavljeno i da je 2. oktobra iste godine opljačkana benzinska pumpa "Majneks". Prema optužnici, oba razbojništva počinjena su korišćenjem pištolja "VZOR" kalibra 7,65 milimetara na kojem su pronađeni DNK tragovi.

U oslobađajućoj presudi koja je ukinuta navedeno je da je nesporno da su 1. avgusta 2003. godine u mjestu Mješaja kod Foče opljačkana dva državljanina Francuske, kao i da je 2. oktobra iste godine opljačkana benzinska pumpa "Majneks".

Međutim, naglašeno je da se na osnovu dokaza tužilaštva nije moglo utvrditi da je ta djela počinio Bošković.

On je policiji poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je. Njega je u septembru 2011. godine banjalučki Okružni sud osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva, pokušaja ubistva i razbojništva. Osuđen je zbog ubistva kriminalističkog inspektora Radenka Radovića, pokušaja ubistva policajca Marinka Božovića i pljačke 50.000 maraka iz "Pošta Srpske" u Brodu na Drini. Tokom te pljačke je pokušao da ubije četiri policajca. Radovića je usmrtio 2000. godine hicima iz puškomitraljeza, dok je "Poštu Srpske" opljačkao 10. novembra 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana