Vučenović pravosnažno oslobođen optužbe za ubistvo starice

Nebojša Tomašević
Vučenović pravosnažno oslobođen optužbe za ubistvo starice

Banjaluka - Milomir Vučenović (32) iz Banjaluke, pravosnažno je u Vrhovnom sudu Republike Srpske oslobođen optužbe da je učestvovao u razbojništvu u kojem je ubijena Gospava Knežević (84).

Sekretar ovog suda Jelena Despotović potvrdila je da je sud odbio žalbu tužilaštva kao neosnovanu i potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu banjalučkog Okružnog suda izrečenu 25. jula ove godine. Tada je vijeće Okružnog suda kojim je predsjedavala sudija Olga Pantić utvrdilo da Tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz kojim je utvrđena krivica optuženog Vučenovića.

Prilikom obrazlaganja prvostepene presude Pantićeva je kazala da je utvrđeno da je u ovom krivičnom djelu učestvovala Maja Unkić koja je osuđena na osnovu priznanja krivice, ali da nema dokaza da je sa njom bio Vučenović.

Vučenović je bio optužen da je staricu Gospavu Knežević usmrtio u noći između 5. i 6. oktobra prošle godine u Banjaluci. Navodi se da je Maja Unkić otvorila prozor na kući Kneževićeve kroz koji je on ušao i napao staricu udarajući je ciglom po glavi. Nakon što je oborio staricu otključao je vrata i pustio Unkićevu u kuću, pa su zajedno ukrali mobilni telefon "nokija", neseser sa ličnim stvarima, zlatni nakit i oko 3.000 maraka i pobjegli. Nesrećnu staricu su ostavili da leži na podu u krvi i bez svijesti. Od tih povreda Kneževićeva je kasnije preminula.

Maja Unkić je na osnovu priznanja krivice zbog razbojništva u kojem je ubijena Kneževićeva i dvije teške krađe osuđena na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana