Uslovne kazne zbog šverca cigareta

Nebojša Tomašević
Uslovne kazne zbog šverca cigareta

Sarajevo - Miladin Jokić (47), Ljubiša (37) i Milan Mihajlović (67) iz Doboja, te Ljiljana (59) i Saša Granić (32) iz Zvornika, osuđeni su u Sudu BiH na uslovne i novčane kazne zbog nedozvoljene preprodaje cigareta.

Presudu je poslije razmatranja sporazuma o priznanju krivice, koji su oni zaključili sa Tužilaštvom BiH, izrekao sudija Ranko Debevec.

Jokić je osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora koja neće biti izvršena ukoliko u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo. Izrečena mu je novčana kazna od 10.000 maraka.

Ljubiša Mihajlović osuđen je na 12 mjeseci uslovno na dvije godine i novčanu kaznu od 5.000 maraka. Milan Mihajlović osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora i ova kazna neće biti sprovedena ukoliko u toku godine ne počini novo krivično djelo.

Ljiljani Granić izrečena ja uslovna kazna od 12 mjeseci zatvora i 2.000 maraka novčana kazna. Ona neće biti upućena u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini krivično djelo.

Saša Granić osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora u koji neće biti upućen ako u roku od 12 mjeseci ne počini krivično djelo. Izrečena mu je i novčana kazna od 2.000 maraka.

Prema navodima u presudi, njih terete da su u novembru i decembru 2010. godine nezakonito pokušali da prodaju veće količine raznih cigareta na koje nisu platili porez. Cigarete je u BiH nezakonito uvezao Jokić kojeg terete da je organizovao nelegalnu prodaju.

Terete ih da su u BiH nezakonito uvezli veće količine cigareta “valter volf”, “marlboro”, “vinston”, “pal mal”, “vejve”, “davidof”, “bond” i “avangard”.

Cigarete su imale akcizne markice Srbije, a nabavili su ih od državljanina Srbije iz Malog Zvornika. Svi su bili uhapšeni u akciji “Tobako” krajem decembra 2010. godine koju je sproveo MUP Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana