Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

Tanjug
Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

BEOGRAD - U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu danas je Uroš Blažić priznao da je u selima Malo Orašje i Dubona 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.

Kako su novinarima prenijeli punomoćnici oštećenih Blažić je priznao krivicu i rekao da ne zna šta ga obuzelo tog dana. 

Njegov otac Radišta Blažić negirao je krivicu, odnosno da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.  

Advokati su rekli i da imaju informaciju da će ovo suđenje biti izmješteno iz zgrade zatvora u Palatu pravde odnosno zgradu Višeg suda u Beogradu, a zbog veličine sudnice u koju danas nisu mogli da stanu svi oštećeni.

Pripremno ročište je završeno a glavni pretres zakazan je za 21. avgust.     

Prethodno pripremno ročište koje je bilo 23. maja je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih pokušali da nasrnu na Blažiće, usljed čega su pripadnici pravosudne straže odmah Blažiće izveli iz sudnice.  

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru. 

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana