Ukinuta novčana kazna advokatu Jadranki Ivanović

Nebojša Tomašević
Ukinuta novčana kazna advokatu Jadranki Ivanović

Banjaluka - Suđenje inspektorima Poreske uprave RS Draganu Nikiću (50) iz Doboja i Saši Blagojeviću (36) iz Bijeljine, koji se terete za primanje mita, juče je odgođeno, jer advokatu Jadranki Ivanović nije upućen sudski poziv.

Sudija Olga Pantić saopštila je da je Vrhovni sud RS ukinuo novčanu kaznu u iznosu od 2.000 maraka koju je ona izrekla advokatu Jadranki Ivanović i vratio na novo odlučivanje. Suđenje je odgođeno nakon što je advokat Jasminka Jovišević, koja zajedno s Ivanovićevom brani Blagojevića, zatražila da bude utvrđeno da li su ispunjeni uslovi za nastavak.

Joviševićeva je naglasila da Ivanovićeva nije dobila poziv suda, pa je s obzirom na odluku Vrhovnog suda tražila da bude utvrđeno da li se može bez nje nastaviti postupak.

Sudija Olga Pantić potvrdila je da Ivanovićevoj nije uručen poziv te zbog toga nisu ispunjeni uslovi za nastavak suđenja.

Nikić i Blagojević se terete da su od 7. novembra do 12. decembra prošle godine zahtijevali i uzeli 15.000 maraka mita od vlasnika preduzeća "Enjaković pilana" iz Bijeljine Vidosava Enjakovića. Oni su tražili mito da tokom kontrole njegove pilane ne bi obavili ono što su bili dužni da urade. Navodi se da je novac Enjakoviću dao Blagojeviću.

Sudija Pantić je advokata Ivanovićevu kaznila na suđenju 15. aprila, jer je, kako je rekla, bez dozvole sudije govorila, glasno komentarisala i ometala rad upadanjem u riječ svjedoku, tužiocu i sudiji.

Vrhovni sud je utvrdio da se Ivanovićeva sudu tad obratila nakon što je zamolila za riječ da upozori svjedoka da je dužan da odgovara na pitanja. U rješenju Vrhovnog suda je navedeno da je utvrđeno da se Ivanovićeva prije toga nije obraćala sudu, svjedoku i tužiocu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana