Ukinut pritvor osumnjičenima za zloupotrebu položaja

SRNA
Ukinut pritvor osumnjičenima za zloupotrebu položaja

Sarajevo - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Borisu Kordiću, Josipu Kvesiću i Vlatki Puljić, osumnjičenim za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i iznudu.

Sud je donio rješenje kojim se pritvor produžava za osumnjičenog Luku Kobre zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Kordića, šefa terenskog centra Službe za poslove sa strancima BiH u Mostaru, i inspektora Josipa Kvesića uhapsili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u februaru.

Donesene mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja mjesta boravka, zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH.

Osumnjičenim je zabranjeno i posjećivanja određenih mjesta ili područja, međusobno sastajanja i kontaktiranja kao i sastajanje i kontaktiranje sa članovima porodica saosumnjičenih.

Sud BiH je saopštio da je izrečena i mjera zabrane sastajanja i kontaktiranja sa ostalim osumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu, kao i sa drugim određenim licima, te naložena obaveza povremenog javljanja određenom organu.

Mediji su ranije objavili da su Kordić, Kvesić i još tri osobe uhapšeni u akciji "Pelegrino" zbog sumnje da su od stranih državljana iznudili veće količine novca.

U Tužilaštvu su rekli da su osumnjičeni krivična djela počinili prilikom regulisanja boravka i radnog statusa stranih državljana u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana