Udar audija presudan za smrt starice

Nebojša Tomašević
Udar audija presudan za smrt starice

Banjaluka - Uzrok smrti Radmile Štrbac (82) dovodi se u vezu sa povredama koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći kada ju je udario "audi" koji je vozio optuženi Dragan Dević (45) iz Banjaluke i nikako se ne može proglasiti za prirodnu smrt.

To je banjalučkom Okružnom sudu izjavio vještak tužilaštva specijalista sudske medicine Milan Srdić.

On je ponovo svjedočio u pomenutom slučaju na zahtjev tužilaštva, jer je vještak odbrane rekao da je smrt Štrbčeve mogla izazvati i njena bolest odranije.

- Njen život je ugrožen povredama koje je zadobila u nesreći. Ranije je bolovala od tromboze i imala je problem s venama, kao i išijas. Međutim, te bolesti prije nesreće nisu ugrožavale njen život. Povrede koje je zadobila pri udaru automobila svakako su uzročno-posljedično vezane za njenu smrt - objasnio je Srdić.

Dodao je da je činjenica da se Štrbčeva nije pridržavala medicinske terapije i nije uzimala lijekove zbog bolesti i da je to moglo doprinijeti njenoj smrti, ali nije bilo presudno. Sin nastradale Radmile, Slavko Štrbac juče je u sudu promijenio svoje ranije svjedočenje i zatražio da se optuženi krivično goni i osudi.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Devića da je 12. februara 2013. godine vozeći pijan "audi" sa 2,2 promila alkohola u krvi udario Radmilu Štrbac u banjalučkoj ulici Skendera Kulenovića. Ona je tada zadobila teške povrede i umrla je nakon 12 dana od nesreće.

Saobraćajnim vještačenjem tragova nesreće utvrđeno je da je "audi" u trenutku udara u staricu išao brzinom od 30 kilometara na sat, a udar se desio na oko 3,3 metra od ivice desne strane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana