Učesnik ubistva Petra Bajčetića pod sumnjom jer nije išao na sahranu žrtve

Nebojša Tomašević
Učesnik ubistva Petra Bajčetića pod sumnjom jer nije išao na sahranu žrtve

Banjaluka - Đorđe Radmilović je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu Petra Bajčetića (37) u Bileći samo zato što nije došao na sahranu i izrazio saučešće porodici ubijenog, sa kim je bio u prijateljskim odnosima, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu njegov advokat Branko Gudalo.

On je na ročištu za produženje pritvora Radmiloviću kazao da njegov branjenik nije počinio zločin.

- Brat ubijenog Bajčetića, Dragan, tokom istrage je kazao da su u ubistvu učestvovala tri lica i da su bila maskirana. Ispričao je da samo pretpostavlja da jedan od njih liči na mog branjenika. Kad se sve to uzme u obzir, nema dokaza da je moj branjenik počinio ono za šta ga terete, a kamo li osnova da mu se produži pritvor - rekao je Gudalo.

Republički javni tužilac Svjetlanka Bijelić tražila je od banjalučkog Okružnog suda da Radmiloviću produži pritvor još dva mjeseca. Kao osnovne razloge za to navela je bojazan da će on pobjeći i uticati na svjedoke. Ona nije navodila druge detalje. Vijeće Okružnog suda Banjaluka prihvatilo je zahtjev tužioca i Radmiloviću produžilo pritvor za dva mjeseca.

Radmilović je zbog sumnje da ima veze s ubistvom Bajčetića uhapšen 14. oktobra. Osim njega zbog ubistva Bilećanina ranije je uhapšen i pritvoren bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac. Za učešće u zločinu osumnjičen je i Miljan Vujović, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

Bajčetić je ubijen 19. septembra oko 20.30 časova ispred zgrade u kojoj je živio u ulici Alekse Šantića u Bileći. Ubice su ga presrele kada se "golfom" dovezao pred svoju zgradu. Pokušali su da ga otmu, a kako im je plan da ga uguraju u drugo vozilo propao, jedan od napadača ispucao je hitac u vazduh, a zatim je pucao Bajčetiću u glavu. On je preminuo na putu za bolnicu. Istragom je utvrđeno da je ubistvo počinjeno iz koristoljublja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana