Ubici Radomira Vucelje 11 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Ubici Radomira Vucelje 11 godina zatvora

Bijeljina - Cvijetin Pavlović (36) iz Ugljevika pravosnažno je osuđen na 11 godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog ubistva Radomira Vucelje (37) iz Bijeljine.

Ovom presudom Vrhovni sud mu je smanjio prvostepenu kaznu za dvije godine. Pavlović je u bijeljinskom Okružnom sudu ranije osuđen na 13 godina zatvora, ali je vijeće Vrhovnog suda prihvatilo žalbu odbrane na ovu kaznu.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović je rekla da je sud izmijenio samo odluku o kazni, dok je prihvatio sve druge navode prvostepene presude.

Prema navodima u presudi, Pavlović je nožem izbo i usmrtio Vucelju 21. novembra 2012. godine u jednom stanu u bijeljinskom naselju Amajlije.

Vucelja, Pavlović i još nekoliko gostiju proslavljali su Aranđelovdan koji je slavio Vucelja. Nakon nekog vremena svi gosti su se razišli, a ostali su sami Pavlović i Vucelja. Oni su sjedili zajedno i cijelu noć pili, da bi u jednom trenutku između njih izbila svađa.

U presudi se navodi da je tokom svađe Pavlović iznerviran uzeo nož i Vucelju ubo u leđa i vrat. Vucelja je nakon zbadanja i dalje davao znake života, ali je podlegao na putu ka bijeljinskoj bolnici. Odmah poslije zločina očevidac koji nije htio da mu se pominje ime ispričao je da su se Vucelja i Pavlović te noći i tukli i udarali jedan drugog nogama i rukama.

- Pavlović je odjednom uzeo nož, a kada je Vucelja to vidio, počeo je da bježi prema vratima. Pavlović ga je sustigao i ubo u leđa, bliže vratu, i on je pao. Kad je vidio šta je uradio, Pavlović je skočio sa balkona stana, spustio se u prizemlje i udaljio u pravcu Bijeljine - rekao je ovaj očevidac policiji. Pavlović je nakon zločina pobjegao i sakrio se kod prijatelja Slobodna L. Tu ga je policija pronašla i uhapsila. Pavlović i Vucelja su se, navodno, upoznali u zatvoru i nastavili da se druže nakon odsluženja kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana