Ubici pukovnika potvrđeno 13 godina i tri mjeseca zatvora

Nebojša Tomašević
Ubici pukovnika potvrđeno 13 godina i tri mjeseca zatvora

Banjaluka - Milutin Bjeljac (51) iz Laktaša osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na 13 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva pukovnika Vojske RS Milana Atlagića (64) i nedozvoljenog držanja oružja.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane optuženog i potvrdilo presudu banjalučkog Okružnog suda.

Prema navodima u presudi Bjeljac je bez ikakvog povoda ubio pukovnika Atlagića hicima iz pištolja "CZ M70" 3. avgusta prošle godine. Zločin je počinjen ispred Atlagićeve vikendice u Slatini kod Laktaša. Navodi se da je Bjeljac u vrijeme ubistva Atlagića bio teško pijan sa 3,43 promila alkohola u krvi.

U nesrećnog Atlagića ispalio je iz pištolja četiri hica i nanio mu više teških rana, od kojih je preminuo u banjalučkom Kliničkom centru. Bjeljac je u Atlagića pucao sa udaljenosti manje od 80 centimetara.

Vijeće banjalučkog Okružnog suda je utvrdilo da je  Bjeljac pukovnika Atlagića ubio sa direktnim umišljajem. U vrijeme ubistva Bjeljac je bio teško pijan, zbog čega i u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Međutim, sudsko vijeće je odlučilo da se on sam doveo u stanje bitno smanjene uračunjivosti jer je prethodno pio velike količine alkohola.

Pukovnik Atlagić i Bjeljac bili su poznanici i prijatelji.  Atlagić je više puta pomagao Bjeljcu, koji je živio sam.

Bjeljac se nalazi u pritvoru koji mu je produžen poslije izricanja prvostepene presude 8. marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana