Ubici komšije potvrđeno osam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Ubici komšije potvrđeno osam godina zatvora

Doboj - Jovan Jovanović (79) iz Broda u ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Doboju ponovo je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva komšije Bore Đukića (62), s kojim je godinama bio u svađi.

Jovanović je u dobojskom sudu na istu kaznu bio osuđen 23. marta ove godine, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske poslije žalbe odbrane i slučaj vratio na novo suđenje. U novoj presudi se navodi da je Jovanović komšiju Boru Đukića ubio 25. maja prošle godine u Zborištu kod Broda.

Kobnog dana Đukić i njegov sin Anel su čistili odvodni kanal na putu ispred njihovog dvorišta. To je smetalo Jovanoviću i čim je vidio Đukiće kako čiste kanal,  razbjesnio se i posvađao s njima. Starina je potom otišao  kući po skraćenu vojničku pušku "M-48", sakrio je u ručna kolica i vratio se do Đukića. Rekao im je da ne diraju kanal, pa je ponovo izbila svađa. Jovanović je potom iz kolica izvadio pušku i ispalio dva metka prema Bori Đukiću. Oba metka su ga promašila, pa je Đukić zamahnuo lopatom i krenuo prema komšiji. Međutim, Jovanović je ponovo zapucao, a metak je prošao kroz lopatu i pogodio Đukića u desno rame. Potom mu je u leđa ispalio još jedan hitac, što je bilo kobno.

Đukićev sin Anel je izbjegao kuršume. Kada je vidio šta se desilo, pozvao je policiju. Jovanović je ostao na mjestu zločina, gdje je sačekao patrolu, kojoj je predao pušku i priznao šta je uradio. 

Jovanović i Đukić godinama su se sporili zbog njive, za koju je svaki tvrdio da je njegova. Nekoliko mjeseci prije ubistva Đukić je iskopao odvodni kanal kroz koji je sva otpadna voda odlazila na njivu za koju je Jovanović tvrdio da je njegova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana