Ubica pristao na osam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Ubica pristao na osam godina zatvora

Banjaluka - Esmir Sipić (35) iz Prnjavora, optužen za ubistvo ujaka Senada Mujanića (57), s banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio je sporazum o priznanju krivce koji predviđa da on za ovo djelo bude osuđen na osam godina zatvora.

Sporazumom je predviđeno i obavezno psihičko liječenje optuženog Sipića jer je utvrđeno da je on u vrijeme ubistva bio u stanju bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj i posljedice djela.

Razmatranje ovog sporazuma odgođeno je juče u banjalučkom Okružnom sudu zbog zahtjeva Sipića za dodatno vrijeme "da o svemu razmisli".

- Potpisao sam to i pristajem na kaznu. Ostajem kod sporazuma, ali bih još da razmislim o svemu - rekao je Sipić.

Predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović je potom suđenje odgodila.

Sipićev branilac, advokat Milica Cvijanović, kazala je "Glasu Srpske" da još nije sigurno da će postignuti sporazum ostati na snazi, da to zavisi sada od Sipića i od suda.

Banjalučki okružni tužilac Zorica Travar juče je tokom suđenja uz sporazum sudu dostavila uređenu optužnicu protiv Sipića.

Prema toj optužnici, Sipić je ujaka Mujanića ubio 4. oktobra prošle godine ispred ugostiteljskog objekta "Avantura" u Lišnji kod Prnjavora. Oni su se prije toga posvađali u kafiću, a Sipić je ujaka Mujanića na smrt pretukao letvom, kojom ga je udario osam puta po glavi i grudima.

Poslije hapšenja kod Sipića je izmjereno 2,4 promila alkohola u krvi.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvojica su bili dugo u svađi zbog nekih porodičnih stvari.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana