Ubica Firzete Halkić se žalio da ga je žrtva proganjala

Nebojša Tomašević
Ubica Firzete Halkić se žalio da ga je žrtva proganjala

Banjaluka - Kolege suspendovanog inspektora FUP-a Harisa Tabakovića (44), optuženog za ubistvo bivše djevojke Firzete Halkić (49), posvjedočile su na suđenju da im se on žalio da ga djevojka proganja i da mu je žao što je s njom u ljubavnoj vezi.

Policajci Adis Muhibić, Mladen Jovanović i Mirza Hadžić u Kantonalnom sudu u Sarajevu su kazali da je on često bio rastresen i potišten.

Svi su kazali da im se Tabaković žalio na vezu sa Halkićevom, zbog čega su mu savjetovali da prekine s njom ako nije srećan. Ispričali su da su čuli da je Halkićeva u nekoj kafani pepeljarom udarila u glavu Tabakovića i pokušala da ga ubode nožem. Svi oni su iskaze dali kao svjedoci odbrane, kao i Tabakovićeva bivša supruga Amela. Ona je rekla da je primijetila da se u vezi optuženog i Halkićeve nešto čudno dešavalo.

- Dok sam radila u jednoj pekari dolazila mi je ubijena i tražila Harisa. Često me je napadala - kazala je Amela.

Advokat optuženog Muhdin Kapo nakon njihovog saslušanja predložio je i saslušanje vještaka daktiloskopske struke. On je to tražio radi vještačenja otisaka prstiju na nožu koji je pronađen pored ubijene. Ovaj dokaz bi trebalo da bude izveden na nekom od narednih ročišta.

Prema optužnici, Tabaković je Halkićevu, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, usmrtio 13. aprila iz službenog pištolja "glok". Zločin je počinio u stanu u kojem su njih dvoje bili u Alipašinom polju u Sarajevu. On je nakon ubistva sam pozvao policiju i rekao šta je uradio.

Porodica Halkićeve neposredno nakon ubistva je rekla da je Tabaković bio nasilnik i da je proganjao Firzetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana