Tužilac: Dokazana iznuda novca od Roguljića

Nebojša Tomašević
Tužilac: Dokazana iznuda novca od Roguljića

Banjaluka - Okružni tužilac Biljana Janković zatražila je u završnoj riječi u banjalučkom Okružnom sudu kaznu za Gorana Đukića zbog iznude 55.000 maraka od biznismena Slavka Roguljića iz Banjaluke.

Advokat Branko Gudalo smatra da Đukićeva krivica nije dokazana i traži da mu bude izrečena oslobađajuća presuda.

Poslije iznošenja završnih riječi tužilaštva i odbrane predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović saopštila je da će presuda biti donesena 10. marta.

U završnoj riječi Jankovićeva je kazala da je dokazano da je Đukić počinio krivično djelo. Istakla je da to potvrđuju izjave svjedoka i materijalni dokazi koji se podudaraju. Gudalo je rekao da nema dokaza za krivicu Đukića i da se optužnica isključivo zasniva na izjavama oštećenih osoba.

Prema navodima u optužnici, Đukića terete da je angažovao Radovana Lukajića, koji je u bjekstvu, i još jednu nepoznatu osobu da ozbiljno zaplaše Roguljića radi iznude 55.000 maraka koje Roguljić navodno duguje Đukiću. Lukajić i za sada nepoznata osoba su 24. oktobra prošle godine ušli u Roguljićev stan u Beogradu, u kojem su ga zatvorili sa suprugom Nevenkom Roguljić i tražili novac. Predstavili su se kao policajci da bi ušli u stan, a kada im je Nevenka otvorila vrata oni su je odgurnuli i ušli unutra. Lukajić je tada rekao Roguljiću da neće izaći iz stana dok im ne preda 55.000 maraka koje duguje Đukiću. Tada je Roguljić pozvao zeta Milorada Kovačevića i rekao mu da razgovara putem telefona sa Đukićem radi rješavanja ove situacije. Kovačević je pozvao Đukića i rekao mu da će dug preuzeti na sebe. Poslije toga Đukić je naredio Lukajiću da puste Roguljiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana