Tužilac: Advokat optuženog bez dozvole prisustvovao pregledu auta ubijenog Krunića

Nebojša Tomašević
Tužilac: Advokat optuženog bez dozvole prisustvovao pregledu auta ubijenog Krunića

BANjALUKA - Marinko Brkić, branilac optuženog Rodoljuba Gajića bez dozvole suda prisustovao je pregledu „tojote“ u kojoj su ubijeni biznismen i vlasnik kompanije „Sektor Sekjuriti“ Slaviša Krunić (48) i njegov pratilac Žarko Pavlović, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu tužilac Snježana Petković komentarišući dokaze odbrane prvooptuženog Benedija Đukanovića (54).

U ovom slučaju za ubistvo Krunića osim Đukanovića optužen je i Emilio Baldo (54), dok Gajića, bivšeg radnika „Sektor Sekjuritija“ terete samo za pomaganje. U zločinu je učestbovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.

Đukanovićev advokat Vesna Rujević kao dokaze je sudu priložila nekoliko materijalnih dokaza, između ostalih, naredbu za pregled vozila. Tom sudskom naredbom je dopušteno da branioci optuženog Đukanovića i vještaci pregledaju vozilo kako bi uradili novo vještačenje.

- Brkić nije naveden u naredbi kao osoba koja može da prisustvuje pregledu. Osim toga vozilo je fotografisano, a naređen je samo pregled - rekla je Petkovićeva.

Advokat Rujević je rekla da je Brkić branilac trećeoptuženog i ima pravo da zastupa svog klijenta, a vozilo je fotografisano da se pokaže šta su vještaci uočili.

- Brkić  nije naveden u naredbi kao osoba koja može prisustovati, ali njega je policajac pustio i šta ja sad tu mogu -  rekao je predsjednik sudskog vijeća sudija Branimir Jukić.

Vještak odbrane Đukanovića, balističar  Vojin Maštruko iz Zagreba je ranije na osnovu pregleda vozila „tojota“ i drugih dokaza tvrdio da je Krunić pogođen jednim hicem u vrat sa lijeve strane iz neposredne blizine i to iz unutrašnjosti kabine vozila. Vještak Maštruko je kazao da je na osnovu vještačenja kolege medicinske struke Vede Tuce i na osnovu tragova prskotina krvi i mozga utvrdio da je Krunić pogođen iz blizine u vrat.

- Na stropu automobila iznad zadnjeg sjedišta  vidljivi su tragovi krvi i mozga, a na vratu Krunića se vide tragovi gareži i velika je rana koja nastaje od pucanja iz nepsoredne blizine, prislona na kožu. Pucano je iz unutrašnjosti kabine vozila - rekao  Maštruko.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Optužene trete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

Đukanovića i Balda terete da su zajedno sa ubijenim Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana