Turkovićeve žrtve bile pogođene hicem u glavu

Goran Obradović
Turkovićeve žrtve bile pogođene hicem u glavu

Sarajevo - Zločincu jedan, zlikovče, ubico, bile su riječi koje je juče u Sudu BiH Zijadu Turkoviću, optuženom da je rukovodio kriminalnom organizacijom koja se tereti za više ubistva i teških krivičnih djela, uputila svjedok Ajša Salkica, tetka ubijenog Vernera Ajdarija.

Salkica, koja živi u Lucernu u Švajcarskoj, ispričala je da je Verner bio sin njene sestre.

- Vernera sam hranila od rođenja. Kod mene je bio 12 godina. Redovno smo imali telefonske kontakte, a posljednji put smo se čuli 24. marta 2010. godine - rekla je Salkica.

Turković je svjedoka pitao da li poznaje tužioca Olega Čavku, Dianu Kajmaković i predsjedavajućeg sudskog vijeća Izu Tankića, koji je zabranio ta pitanja.

- Žena je došla iz Lucerna, treba znati šta se dogodilo sa Ajdarijem. Pustili ste ubice Seada Dumanjića i Isljama Kalendera i platili im po 1.200 evra - rekao je Turković.

On je  zatim udaljen iz sudnice.

Nalaz i mišljene iznio je i sudski vještak medicinske struke  Nermin Sarajlić koji je obavio obdukcije tijela Mithata Mekića i njegove trudne djevojke Lusije Salas Kortez, zatim Marija Tolića i Ajdarija, te Rajka Milovanovića, i potvrdio da je prisustvovao njihovim ekshumacijama na Šavnicima, Ivan Sedlu i u Bijeljini.

- Zajedničko kod svih pet tijela je to što su bili pogođeni hicem u glavu. U grobnicama u koje su bili ukopani Mekić i Salas Kortez, te Tolić i Ajdari uočeno je prisustvo mase koja podsjeća na kreč - kazao je doktor Sarajlić.

On je dodao da je Salas Kortez ubijena sa pet hitaca, od čega je jedan pogodio u glavu, a četiri u grudni koš i bila je u trećem ili četvrtom mjesecu trudnoće. Na suđenju su prikazane potresne fotografije tijela ubijenih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana