Turkovićeva: Hayića ubili Tolić i Mekić

Agencije
Turkovićeva: Hayića ubili Tolić i Mekić

Sarajevo - Šejla Turković, supruga Zijada Turkovića optuženog da je rukovodio zločinačkom organizacijom koju terete za veći broj ubistava i teških krivičnih djela, juče je u nastavku suđenja u Sudu BiH ispričala da su Emira Hayića u Mostaru ubili Mario Tolić i Mithat Mekić.

Ona je rekla da je poznavala Hayića i da je on prvi put pozvao putem telefona kada je bio u zatvoru i da se družio sa njenim suprugom. Turkovićeva je dodala da kada je ubijen da su pokušavali da saznaju ko stoji iza toga, a negirala je i da je bila u ljubavnoj vezi sa njim.

Za Tolića je Turkovićeva navela da je bio u dobrim odnosima sa njenim suprugom i da su često odlazili kod njega u Zenicu. Dodala je da je bilo situacija kada su mu davali novac kako bi mogao da ode supruzi u bolnicu.

Turkovićeva je ispričala da se Isljam Kalender u svemu što je radio pozivao na Turkovića i da je više puta Zijadu sugerisala da ga se riješi, da se ne viđa više sa njima. Kazala je da je prisustvovala sceni kada je Kalender tada trudnoj supruzi Aidi prislonio pištolj na stomak sa namjerom da je ubije.

- Isljam Kalender je vječiti pokajnik koji je odrastao u zločinačkoj organizaciji. Mali je vojnik Nasera Keljmendija, sitni diler, razbojnik obični - ispričala je Turkovićeva.

Za Kalendera je još rekla da je tri mjeseca živio kod Keljmendija u hotelu "Kasa Grande" i da je od njega tražio 200.000 maraka.

Ona je istakla da ga je Keljmendi uslovio da će mu dati novac ili će otići u SIPA i za sva "nedjela" prijaviti Turkovića.

Za Seada Dumanjića je, takođe, navela da je kao Kalender imao opsesiju da neko hoće da ga ubije. Tokom Šejlinog svjedočenja, Turković je udaljen iz sudnice zbog nedoličnog ponašanja.

Svjedok Safet Camić, pripadnik SIPA, naveo je da je bio u braku sa Turkovićevom sestrom Muneverom, da mu on prijeti od 1991. godine te da se kasnije razveo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana