Turković tvrdio da ne zna za ubistvo Tolića

Nebojša Tomašević
Turković tvrdio da ne zna za ubistvo Tolića

Sarajevo - Svjedok Tužilaštva BiH Marijo Sova iz Hrvatske izjavio je juče u Sudu BiH da mu je optuženi Zijad Turković, koji se tereti da je bio vođa zločinačke organizacije, rekao da ne zna ništa o nestanku Marija Tolića, koji je ubijen, i da ga je pitao "Jeste li to vi došli s oružjem da me tražite".

Sova je ispričao da je čuo da je kasnije ubijeni Mithat Mekić dugovao Toliću 100.000 evra, a Turković od 30.000 do 40.000 evra.

- Tolić i Mekić su ranije bili u dobrim odnosima, koji su nekoliko mjeseci prije ubistva bili pogoršani. Tolić mi je rekao da mu je Mekić dužan oko 100.000 evra. Pomenuo mi je da mu i Turković duguje nekih 40.000 evra. Između njih dvojice bili su dobri odnosi. Ne znam u kakvim su odnosima tada bili Turković i Mekić, nisam bio tu - rekao je Sova.

Dodao je da je sa Tolićem posljednji put razgovarao putem telefona 25. marta 2010. godine, kada ga je pozvao da njegovoj supruzi čestita rođendan i rekao mu da ide u Sarajevo. Naveo je da se poslije toga nije javljao na pozive putem telefona.

Ispričao je da se sa prijateljima raspitivao za Tolića u Sarajevu.

- Sa Turkovićem sam se sastao u poslastičarnici "Palma" i pitao ga da li zna nešto o Toliću. Rekao sam mu sumnjam da je ubijen i pomenuo Mekića, ali je Turković naveo da on nema nikakvih saznanja - kazao je Sova.

Turković je tokom unakrsnog ispitivanja upitao Sovu "Jesam li ja, prema tvojim saznanjima, prevarant", a svjedok mu je odgovorio "Po meni, nisi, sigurno".

Turković i njegova grupa, osim za pljačku "Kargo centra" terete se za ubistva pet osoba, među njima Marija Tolića i Mithata Mekića, trgovinu drogom i nekoliko pokušaja ubistva, pranje novca, iznudu i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana