Tri godine zatvora zbog obljube nemoćnog lica

Nebojša Tomašević
Tri godine zatvora zbog obljube nemoćnog lica

Banjaluka - Zoran B. iz Novog Grada osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem koju je počinio tokom 2005. godine.

Presudu je izreklo vijeće, kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Prema navodima u presudi, Babić je obljubio poznanicu M. M., koja je bila maloljetna, 25. maja 2005. godine u Svodni kod Novog Grada.

U presudi se navodi da je M. M. osoba zaostala u psihičkom razvoju, što je Babić iskoristio i zloupotrijebio da je obljubi. Dodaje se da je pomenutog dana Babić pozvao M. M. da sa njim izađe na piće u grad, da se druže. U povratku kući Babić je djevojku umjesto njenoj kući automobilom "lada" odvezao u šumu na neosvijetljeni dio, gdje ju je obljubio.

On je u automobilu nasrnuo na djevojku i počeo da je dira i skida. Ona mu je govorila da to ne radi, ali on je nastavio da je napada. U jednom trenutku djevojka se uspjela oteti i krenula je da izađe, ali ju je on uhvatio i vratio u automobil. Nakon toga je prešao na sjedište gdje je ona sjedila i obljubio je. Poslije toga je djevojci rekao da o tome ne smije nikome ništa da priča i odvezao je kući.

Obrazlažući presudu Vesna Stanković-Ćosović je kazala da sudsko vijeće smatra da je optužba dokazala krivično djelo i da je izrečena odgovarajuća kazna.

- Optuženom je izrečena minimalna kazna po tada važećem zakonu. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je to što nije osuđivan, kao i protok vremena od počinjenja krivičnog djela. Otežavajuće je što je oženjen i ima svoju djecu, a napao je maloljetnu djevojku - rekla je sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana