Tri godine zatvora za pet uboda nožem

Nebojša Tomašević
Tri godine zatvora za pet uboda nožem

Banjaluka - Srđan Šević (19) iz Srpca osuđen je juče na tri godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog pokušaja ubistva poznanika Petra Kojadinovića (30) iz Bajinaca kod Srpca.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Šević zaključio s Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović i osudilo Ševića.

Prema presudi, Šević je 20 minuta poslije ponoći 29. aprila ove godine izbo nožem u predjelu leđa i vrata Kojadinovića ispred kafića "Stari Srbac" u ulici Danka Mitrova u Srpcu.

U presudi se navodi da je Šević nakon kraće svađe i tuče s Kojadinovićem otišao do automobila "nisan mikra", koji je bio u blizini i iz vozila uzeo nož dužine oštrice oko 13 centimetara. Potom se vratio pred kafić i odmah s leđa napao Kojadinovića. Ubo ga je pet puta i to u vrat i gornji dio grudnog koša. Na taj način je Kojadinoviću nanio teške povrede opasne po život. Kojadinović je spasen samo brzom i blagovremenom intervencijom ljekara.

Obrazlažući presudu predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović je kazala da je vijeće kao olakšavajuće za Ševića uzelo to što je djelo počinio s nepunih 20 godina, to što nije osuđivan i što se pokajao. Još je kazala da je kao  otežavajuću činjenicu za Ševića vijeće uzelo to što je pokazao upornost i Kojadinovića ubo nožem više puta. Prije sukoba izbodeni Kojadinović je u večernjim časovima došao do kafića "Stari Srbac" sa saigračima iz Fudbalskog kluba Mladost iz Bajinaca nakon odigrane prvenstvene utakmice Pete lige Republike Srpske, a potom je došlo do krvavog obračuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana