Tri godine zatvora za napastvovanje djevojčice

Nebojša Tomašević
Tri godine zatvora za napastvovanje djevojčice

Banjaluka - Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Dragu Marčetića (60) iz Banjaluke na tri godine zatvora zbog seksualnog napastvovanja djevojčice.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je u oktobru prošle godine izrekao Okružni sud u Banjaluci.

- Odbrana je na tu presudu uložila žalbu koja je, nakon razmatranja svih dokaza, odbijena kao neosnovana. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Drago Marčetić je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom - rekla je Despotovićeva.

Zločin se dogodio 26. novembra 2013. godine, a žrtva je u to vrijeme imala samo deset godina. U prvostepenoj presudi je navedeno da je Marčetić kobnog dana došao u djevojčicin stan, u kojem je živjela sa roditeljima. Kada je ostao nasamo s njom, Marčetić je počeo da je pipka po tijelu, a onda joj je zavukao ruku pod bluzi i dirao je po grudima. Nakon toga je  pozvao djevojčicu da s njim izađe iz stana kako bi joj pokazao svoj automobil. Pričao joj je razne priče i obećao joj da će je odvesti do zlatare u gradu i da će joj kupiti prsten. Po ulasku u vozilo, Marčetić je zaključao vrata i nasrnuo je na djevojčicu ljubeći je u usta i po licu. Ne znajući šta ju je snašlo, djevojčica je pokušala da se odupre i odbrani, ali je napasnik nije puštao iz snažnog zagrljaja i nastavio je da je ljubi i liže. U jednom trenutku sa sebe je skinuo hlače i gaće, što je djevojčica iskoristila i nekako uspjela da otključa i otvori vrata automobila iz kojeg je pobjegla. Na samom ulazu u svoju zgradu srela je oca, koji je odmah primijetio da je uznemirena i da nešto nije u redu. Kada mu je kćerka ispričala šta se dogodilo, cijeli slučaj prijavljen je policiji, a napasnik je ubrzo uhapšen.

Zbog zaštite žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Optuženi se sve vrijeme branio sa slobode, a presudom je dužan i da plati troškove krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana