Tri godine zatvora kradljivcu Čudićevog nakita

Nebojša Tomašević
Tri godine zatvora kradljivcu Čudićevog nakita

Banjaluka - Vijeće Vrhovnog suda RS odbilo je žalbu Mirhada Mahmutagića (33) iz Banjaluke i potvrdilo mu prvostepenu presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog 16 krađa.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je žalba koju je odbrana Mahmutagića uložila na presudu ocijenjena kao neosnovana.

Mahmutagić je osuđen u julu prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu. Tada je krivice oslobođen njegov saučesnik Anđelko Čavlović usljed nedostatka dokaza. Prema presudi, Mahmutagić je tokom 2009. provalio u 16 kuća i stanova na području Banjaluke iz kojih je ukrao veću količinu zlatnog nakita i određenu količinu novca. Sudsko vijeće nije prihvatilo navode iz optužnice da je u krađama ukradena roba vrijedna oko 177.570 KM. Tako nije prihvaćeno da je vrijednost ukradenog nakita iz stana banjalučkog odbornika i bivšeg direktora "Dunav osiguranja" Saše Čudića 70.000 KM. Sudija Stanković-Ćosović je kazala da tužilaštvo nije dokazalo kolika je tačna vrijednost ukradenih stvari. Istakla je da nije dokazano da je Čavlović učestvovao u pomenutim krađama. U presudi je navedeno da je Mahmutagić u kuće i stanove ulazio tako što bi razvaljivao brave na ulaznim ili balkonskim vratima. Prva pljačka počinjena je između 26. jula i 5. avgusta kada su Mahmutagić i njegov zasad nepoznati saučesnik provalili u stan Dragana T. u ulici Kralja Alfonsa XIII i ukrali stvari i novac ukupne vrijednosti 27.000 KM. Za to su koristili specijalne alate i pajsere.

Mahmutagić je policiji poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je. On je zbog šverca droge kažnjen sa dvije godine zatvora, a na ovu kaznu osuđen je 18. jula 2007. u banjalučkom Okružnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana