Trgovac oružjem ponovo želi nagodbu

Nebojša Tomašević
Trgovac oružjem ponovo želi nagodbu

Banjaluka - Željko Đaković (42), koji je optužen za šverc oružjem i drogom, ponovo želi da se nagodi sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske o priznanju krivice.

Ovo je kazao njegov advokat Bajro Čilić na nastavku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu. On je rekao da su u toku intenzivni pregovori s tužilaštvom. Đaković je već bio zaključio sporazum o priznanju i pristao na kaznu od tri godine i 10 mjeseci zatvora, ali je od toga odustao.

Predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović upitala je kako je moguće da optuženi jednom odustane od sporazuma, a sad opet želi da ga zaključi.

Đaković je kazao da je prvi sporazum potpisao jer je želio da izađe iz pritvora, a da je odustao zbog velike kazne. Saslušan je vještak tužilaštva Vesna Matić, koja je u sudu obrazložila da je vještačenjem materije oduzete od Đakovića utvrdila da je riječ o marihuani.

Suđenje Đakoviću obilježila je rasprava između njegovog advokata Bajre Čilića, koji je tvrdio da neke dokaze nije dobio te se o njima nije želio izjašnjavati, i tužilaca. Čilić je sudu ukazao i na grešku jer se na jednom dokazu navodi ime institucije Okružni sud Banjaluka - Posebno tužilaštvo.

- Koliko ja, znam Posebno tužilaštvo u okviru Okružnog suda ne postoji - rekao je Čilić.

Nakon toga specijalni tužioci su istakli da je tu riječ o štamparskoj grešci.

Čilić je u sudnici nekoliko puta povisio ton i odbijao da se izjasni o dokazima. Zbog toga ga je sudija Stanković-Ćosović upozorila da je njegovo ponašanje neprikladno i da on odugovlači sudski  postupak, istakavši da ga može zbog tog novčano kazniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana