Tražio izuzeće troje sudija i dvoje tužilaca

Nebojša Tomašević
Tražio izuzeće troje sudija i dvoje tužilaca

Banjaluka - Vitomir Gajić, advokat Dragana Cerovca koji je optužen u slučaju "Medicinska elektronika", juče je na nastavku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu zatražio izuzeće tročlanog sudskog vijeća i specijalnih tužilaca.

Gajić je naveo da su oni upoznati sa iskazom optuženog Nikice Bajića u ovom predmetu pa sumnja u njihovu pristrasnost.

Osim Cerovca, u ovom slučaju optuženi su većinski vlasnik ME Mile Radišić, član UO ME i radnik Investiciono-razvojne banke RS Nikica Bajić i bivši direktor ME Željko Katalina. Terete se da su manipulacijama na tržištu hartija od vrijednosti snizili vrijednost akcija ME i tako oštetili budžet RS za oko 1,1 milion maraka. U optužnici je navedeno da su Radišić i ostali po prethodnom dogovoru u više navrata manipulisali akcijama ME i stvarali privid trgovanja da bi snizili vrijednost akcije. Oni su na taj način snizili cijenu sa 0,45 na 0,05 maraka po akciji.

Gajić je prvo tražio izuzeće predsjednika sudskog vijeća Vesne Stanković-Ćosović i člana Srđana Force. Ovaj njegov zahtjev odbacilo je vijeće sudija Okružnog suda, poslije čega je Gajić zatražio izuzeće trećeg člana vijeća Vesne Antonić. Njegov zahtjev ponovo je odbijen uz obrazloženje da je on to mogao i trebalo da dostavi do početka glavnog pretresa jer su mu bile poznate činjenice zbog kojih traži izuzeće. Potom je Gajić iz istih razloga zatražio izuzeće specijalnih tužilaca Gorana Glamočanina i Svjetlanke Bijelić.

Suđenje je prekinuto, a o njegovom zahtjevu za izuzeće tužilaca odlučiće Specijalno tužilaštvo RS.

Sudija Vesna Stanković-Ćosović je istakla da ni ovaj zahtjev Gajića nije opravdan i da je ovdje riječ o odugovlačenju postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana