Tragovi optuženog pronađeni u audiju

Nebojša Tomašević
Tragovi optuženog pronađeni u audiju

Banjaluka - Krv Nenada Radinkovića (24) iz Laktaša, koji je optužen da je vozeći "audi A4" skrivio nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović, pronađena je na vazdušnim jastucima na vozačevom i suvozačevom mjestu u tom automobilu.

Ovo je rekao vještak tužilaštva Zoran Obradović juče u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja Radinkoviću.

Okružno tužilaštvo tereti Radinkovića da je 21. avgusta vozeći 116 kilometara na čas iz pravca Klašnica prema Banjaluci prošao kroz upaljeno crveno svjetlo na semaforu na putu Laktaši - Banjaluka u Rakovačkim barama i udario u "fijat tipo" koji je vozio Đurović. U ovoj nesreći teško je povrijeđen pješak Boris Klečina. Ćurović je od povreda zadobijenih u nesreći preminuo dva dana kasnije.

Vještak Obradović je objasnio da je svoj nalaz uradio analizirajući tragove pronađene u "audiju A6" vlasništvo Dragana Čavića koje je uzeo na osnovu naredbe tužilaštva. Kazao je da je "audi" za koji su mu tužilaštvo i policija rekli da je učestvovao u nesreći pregledao 20. decembra prošle godine i pronašao tragove krvi na vazdušnim jastucima vozača i suvozača, ispod volana i na pragu vozačevih vrata.

Branilac Radinkovića, advokat Jasminka Jovišević prigovorila je nalazu vještaka i smatra da je nezakonit. Istakla je da je vozilo oko pet mjeseci bilo bez nadzora policije i tužilaštva i da su tek potom izuzeti tragovi.

Vještak saobraćajne struke Mirko Cvitanović kazao je da je vozač "audija" Nenad Radinković prošao kroz crveno svjetlo brzinom od 116 kilometara na čas i udario u "fijat tipo" koji je vozio Nikola Đurović.

- "Audi" se od udara odbio te udario pješaka Borisa Klečinu koji je prelazio ulicu, a zatim i u "škodu fabiju" koja je bila zaustavljena u suprotnoj traci - objasnio je vještak Cvitanović.

Advokat Jovišević je prigovorila i ovom nalazu i istakla da je u njemu tip "audija" naveden kao "A8", dok je u optužnici "A4", a u uviđajnoj dokumentaciji "B8".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana