Svjedoka častili drogom, a on im davao novac

Nebojša Tomašević
Svjedoka častili drogom, a on im davao novac

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Miroslav Davidović izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je od optužene za šverc droge, učiteljice Snježane Balić-Petrašin (36) iz Prnjavora "dobijao marihuanu, a za uzvrat joj je davao novac za gorivo".

On je na početku suđenja kazao da ne smatra da je to bila klasična kupoprodaja droge već je to bilo više na drugarskoj osnovi.

Osim Balić-Petrešin, u ovom slučaju za šverc narkotika optuženi su Adi Porča (33), Emir Čups Arnaut (28) i Predrag Leburić zvani Lebura (41) iz Prnjavora te Alen Nakaradić (25) iz Doboja. Njima je suđenje počelo u petak čitanjem optužnice i saslušanjem svjedoka.

Svjedok Davidović u sudu je još kazao da ga je drogom častio i optuženi Porča kome je nekad svojevoljno davao od pet do deset maraka.

Tužilac Snježana Živković je kazala da je ovaj svjedok promijenio iskaz u odnosu onaj dat u tužilaštvu, gdje je rekao da je drogu kupovao.

- Izjavili ste i ovo: "Znao sam da Snježana ide u Zenicu da kupuje drogu. Dao bih joj 10 KM za gorivo i ona mi donese džoint"- kazao je tužilac.

Iskaz dat u istrazi izmijenio je i drugi svjedok Dalibor Radanić. On je u sudu kazao da od optuženog Porče nije kupovao drogu već da ga je on častio.

Adi Porča i ostali su optuženi da su na području Prnjavora i Dervente prodavali marihuanu i spid po cijenama od 10 do 50 maraka od februara 2013. do januara 2014. godine. Drogu su kupovali od nepoznatih lica, a sa mušterijama su se o cijeni, količini i mjestu isporuke dogovarali putem telefona. Učiteljica Balić-Petrašin, pored saradnje sa ostalima, drogu je kupovala i prodavala samostalno. Svi optuženi uhapšeni su u januaru 2014. godine u policijskoj akciji kodnog naziva "Fortuna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana