Svjedok vidio nož u ruci Popovića

Nebojša Tomašević
Svjedok vidio nož u ruci Popovića

Banjaluka - Svjedok odbrane Radojica Marković kazao je da je vidio kako se optuženi za pokušaj ubistva Drago Popović iz Kneževa i Neđeljko Dukić svađaju ispred kafića i da Popović maše nožem.

- Čuo sam da Dukić govori Popoviću: "Zar ja nisam ispao čovjek prema tebi". Popović je u jednom trenutku prema Dukiću zamahivao nečim za šta mislim da je nož, ali nisam siguran jer nisam dobro vidio. Nisam vidio i ne znam da li je Popović udario Dukića, ali pretpostavljam da jeste - rekao je Marković.

Popović se tereti da je 30. juna ove godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa. Prema optužnici, Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome je prethodila svađa i tuča između Popovića i Dukića u restoranu na rijeci Ugar kod Kneževa. Dukić je u restoranu sa poznanicima slavio 30 godina mature, kada je došao Popović sa svojim društvom. Poslije određenog vremena, na poziv Dukića, Popović mu se pridružio.

Svađa je izbila kada je Dukić zamolio Popovića da ode od njihovog stola dok društvo i on "ne sravne račune za piće i jelo". Poslije toga svako je otišao svojoj kući. Istog dana sreli su se u Kneževu i Drago Popović je ubo nožem Neđeljka Dukića.

Vještačenjem je utvrđeno da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela Popović u krvi imao 0,66 promila alkohola. Utvrđeno je da je Dukić, kada je uboden bio pijan sa 1,51 promilom alkohola u krvi.

Sin ubodenog Dukića, Tedo Dukić na sudu je izjavio da je njegov otac zbog povrede koju mu je nanio Popović nedavno ponovo operisan.

- On se od te povrede nikada nije dobro oporavio. Za sada je stabilno i poslije operacije je kod kuće. Nije baš najbolje - rekao je Tedo Dukić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana