Svjedok tvrdi da vozač nije vozio brzo

Nebojša Tomašević
Svjedok tvrdi da vozač nije vozio brzo

Banjaluka - Deni Popović, koji je bio u automobilu sa Ognjenom Banjcem, koji je optužen da je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Nenad Vuksan, kazao je da Banjac prije nesreće, prema njegovom mišljenju, nije išao brzo.

Popović je ovo kazao u banjalučkom Okružnom sudu kao svjedok tužilaštva u procesu koji se vodi protiv Banjca.

- Krenuli smo od pekare i noćnog kluba "Mistik" u naselju Obilićevo prema roštiljnici Biljana, koja se nalazi kod Gradskog mosta. Ulaskom na kružni tok u Obilićevu osjetio sam neki udar i zanošenje automobila, a potom i udar u nešto - ispričao je Popović.

Svoj iskaz dao je i rođak nastradalog Nenada Dimitrije Vuksan, koji je kazao da ne traži nadoknadu štete, samo da se optuženi, ako je kriv, kazni po zakonu.

Njihovim svjedočenjem završeno je iznošenje dokaza tužilaštva, a odbrana će svoje dokaze iznijeti 28. marta.

Banjac je optužen da je vozeći nedozvoljenom brzinom od 98 kilometara na čas 25. aprila prošle godine "mazdom RH8" udario pješake Nenada Vuksana i Danila Borkovića iz Banjaluke. Vuksan je na licu mjesta poginuo, a Borković je tom prilikom zadobio teške povrede.

Ova nesreća se dogodila nakon što je Banjac zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom kada je ušao u kružni tok u banjalučkoj ulici Cara Lazar i izletio s puta. Nakon izlijetanja vozilo je prešlo na trotoar i naletjelo na pješake. Vještak tužilaštva Vojislav Subotić ranije je kazao da je optuženi Banjac brzinom od 98 kilometra na čas ušao u kružni tok, zbog čega je i došlo do izlijetanja vozila s puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana