Svjedok tvrdi da su ga inspektori tukli žicom

Nebojša Tomašević
Svjedok tvrdi da su ga inspektori tukli žicom

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Peđa Stanković izjavio je u petak u banjalučkom Okružnom sudu da su ga inspektori CJB Banjaluka Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević, koji su optuženi za trgovinu drogom, tukli nogama, žicom po tabanima, te ga skinuli golog i uzeli mu 60 maraka koje su potrošili na hranu.

Stanković je priznao da je uhapšen sa 50 grama marihuane, ali da su mu inspektori napakovali optužnicu zbog koje je osuđen na tri godine zatvora. Rekao je da maltretiranje nije odmah prijavio jer su inspektori u njegovom telefonu pronašli video-snimak ljubavnog odnosa sa suprugom, te mu zaprijetili da će ga objaviti na internetu ako progovori.  Dodao je da mu je Radulović nakon hapšenja savjetovao da angažuje advokata Milana Romanića i to po službenoj  dužnosti jer će tako bolje proći. Kazao mu je da će sud platiti advokatu, a on će se njima odužiti.

Drugi svjedok Goran Novalija, osuđivan za trgovinu drogom,  kazao je da su mu inspektori tražili da za njih prodaje drogu, ali da je to odbio.

Odbrana optuženih tvrdi da svjedoci lažu i da imaju jak motiv da inspektore osude, jer su ih oni hapsili s drogom i poslali iza rešetaka.

Radulovića, Stijaka i Kovačevića Specijalno tužilaštvo RS tereti da su činili organizovano udruženje koje je heroin i marihuanu prodavalo od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Osim njih, optuženo je još pet inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana