Svjedok Tužilaštva promijenio iskaz

Nebojša Tomašević
Svjedok Tužilaštva promijenio iskaz

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Danko I. u petak je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju bivšem sudskom policajcu Dragi Đeniću (46), koji se tereti za zelenaštvo, iznudu i pokušaj ucjene, izmijenio iskaz koji je dao u tužilaštvu.

On je rekao da mu Đenić nije prijetio i tražio da mu u zamjenu za dug "sredi" penzionisanje i otpremninu, iako je u policiji i tužilaštvu kazao da ga je Đenić na osnovu duga od 7.000 maraka koji nije vraćao na vrijeme ucjenjivao i tražio da mu "sredi" penzionisanje.

Svjedok je pred sudskim vijećem rekao da mu Đenić nije tražio da sredi njegovo penzionisanje.

Istakao je da mu je Đenić jednom pomenuo penzionisanje, ali da nije prijetio i ništa nije tražio.

Kazao je da je od Đenića posudio 7.400 maraka i da nije mogao da vrati dug u dogovorenom roku.

Naveo je da ga je Đenić samo pozvao i tražio da vrati novac.

Rekao je da je Đenić njegovom šefu na radnom mjestu rekao da pripazi na njega te ga je to, kao i cijeli slučaj, istraumatizovalo.

Prema Dankovim riječima, on se potom žalio Branislavu Smiljaniću da smiri Đenića i da mu malo produži rok za vraćanje novca.

Istakao je još da od Đenića ne traži ništa niti ga tereti.

Prema navodima u optužnici, Đenić se tereti da je pokušaj ucjene počinio nad Dankom I. kojem je pozajmio 7.000 maraka. Na ime te pozajmice Đenić je tražio da mu sredi penzionisanje i isplatu otpremnine od 30.000 maraka.

Tereti se i da je S. M. pozajmio 18.000 maraka s mjesečnom kamatom od 2.000 maraka.

Nakon što S. M. nije mogao da mu vrati dug i kamate, uzeo je kamion "volvo" i prodao ga za 60.000 maraka, od čega je 50.000 zadržao za sebe, a 10.000 dao S. M., kojem je rekao da je kamion prodao za 33.000 maraka koje je prisvojio na osnovu duga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana