Svjedok tužilaštva izmijenio iskaz

Nebojša Tomašević
Svjedok tužilaštva izmijenio iskaz

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Adnana Gunjara iz Travnika izjavila je juče u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Mithatu Hajdarpašiću i drugima da nije kupovala drogu od optuženih Darka Matijevića, Nemanje Morače, Draška Došena i Saše Barišića. Ona je promijenila iskaz, jer je ranije u policiji rekla da je kupovala narkotike od njih.

Tužilac Saša Labotić je pročitao izjave Gunjareve u kojima je tokom ispitivanja navela da je kod optuženih nabavljala drogu posredstvom svog nevjenčanog supruga, takođe optuženog Aleksandra Veselića.

- Heroin sam koristila šest godina. Novac za drogu sam nabavljala tako što sam "imala mušterije za intimno druženje". Pare sam davala Veseliću i on je nabavljao drogu. Gram heroina smo plaćali 50 i 100 maraka - navedeno je, između ostalog, u izjavi koju je Gunjara prošle godine dala u policiji.

U jednom od iskaza je navela da je čula Darka Matijevića kako govori da droga koju on prodaje pripada optuženom Mithatu Hajdarpašiću. Međutim, Gunjara je juče istakla da to nije tačno i da su tu izjavu sastavili policajci, a ona pod prisilom potpisala, jer su je u MUP-u Srednjobosanskog kantona maltretirali i tukli. Na pitanja tužioca da li je to prijavila, Gunjara je rekla da nije, jer nema kome pošto je policija i tukla.

Osim Hajdarpašića, Došena, Barišića, Darka Matijevića, Morače i Veselića za trgovinu drogom u ovom slučaju sudi se Darkovom bratu Daliboru Matijeviću, Nenadu Bjelajcu, Zvonimiru Stefanoviću, Milošu Duliću, Saši Gveriću i Bojani Praizović. Prema optužnici, oni su drogu prodavali na području Banjaluke od početka do 23. septembra 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana