Svjedoci tvrde da nisu kupovali drogu od optuženih Kajkuta i Damjanovića

Nebojša Tomašević
Svjedoci tvrde da nisu kupovali drogu od optuženih Kajkuta i Damjanovića

Banjaluka - Četvoro svjedoka tužilaštva izjavilo je juče u banjalučkom Okružnom sudu na ponovljenom suđenju optuženima Aleksandru Kajkutu (37) i Vladimiru Damjaniću (32) da od njih nisu kupovali drogu.

Svjedoci su istakli da su u policiji potpisali izjave da su od Kajkuta i Damjanića kupovali drogu jer su ih maltretirali.

Svjedok Svjetlana Savić izjavila je da su je inspektori odveli iz firme u kojoj je zaposlena.

- Rekli su da uđem u njihovo službeno vozilo jer se plaše da ću pobjeći, a nisu mi ni rekli zašto me vode. Vozili su kroz grad brzinom od oko 120 kilometara na čas. Tek u kancelarijama policije kazali su da su me doveli jer sam kupovala drogu od Kajkuta. Odgovorila sam da nisam, ali nisu me slušali. Jedan mi je rekao da možemo da to završimo na lakši ili teži način, ali da će oni dobiti svoje - kazala je Savićeva.

Advokati Kajkuta i Damjanića, Nevenka Vitomir i Jadranka Ivanović izjavile su da svjedoci u policiji nisu ispitani u skladu sa zakonom. Istakle su da ih inspektori nisu upoznali sa odredbama Zakona o krivičnom postupku koji predviđa da ne moraju da odgovaraju na pitanja.

Kajkut i Damjanić su u februaru ove godine oslobođeni optužbi za trgovinu drogom u prvostepenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu. Oni su optuženi da su bili članovi grupe Dragoljuba Pašagića koja je od aprila do oktobra 2011. godine u Banjaluci preprodavala kokain i marihuanu. Presudu je poslije žalbe tužilaštva ukinuo Vrhovni sud i predmet vratio na novo suđenje. U ovom postupku u Vrhovnom sudu Pašagić i još osam osoba pravosnažno su osuđeni na 25 godina i dva mjeseca zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana