Svjedoci tužilaštva protiv Gorana Suvare dobili amneziju

Nebojša Tomašević
Svjedoci tužilaštva protiv Gorana Suvare dobili amneziju

Banjaluka - Dokazni postupak protiv Gorana Suvare zvanog Drot, koji je optužen za pet razbojničkih krađa završen je iznošenjem dokaza optužbe i odbrane u banjalučkom Okružnom sudu.

Predsjednik porote Snježana Kudrić davanje završnih riječi zakazala je za danas. Tako će ovaj sudski proces na koji se čekalo više godina jer je optuženi bio u bjekstvu biti završen u svega četiri ročišta.

Tokom suđenja optuženi Suvara tvrdio je da je nevin. Pored nekoliko svjedoka pred sudskim vijećem, saslušani su  svjedoci Tužilaštva, odnosno lica koja su prema optužnici zajedno sa Suvarom učestvovali u pljačkama. Većina njih se nije sjećala događaja iz prošlosti. Tako je Duško Krndija, iako je osuđen zbog djela koja se stavljaju Suvari na teret, rekao da se on ničega ne sjeća i tvrdi da nije učestvovao u pljačkama.

Tužilaštvo tereti Suvaru da je zajedno sa više lica tokom 1993. i 1994. godine počinio pet razbojništava u kojima su od mještana Mladeškovaca i Đulićana kod Glamoča prijeteći oružjem oteli 5.700 tadašnjih njemačkih maraka. Prema optužnici Suvara je  djela počinio zajedno sa bratom Duškom zvanim Hans, te Milenkom i Duškom Krndijom, Radovanom Tolimirom, Milenkom Kozomaraom, Perom Petrovićem, Dragoljubom Radoševićem, Ratkom Simidžijom  i Sekulom Babićem.  U optužnici se navodi da su oni od 22. avgusta 1993. do januara 1994. godine po prethodnom dogovoru prijeteći oružjem opljačkali porodice Omera Hadžića, Esada Fišića, Alema Kačara, Hamze Halila u selu Mladeškovci i Sulejmana Ćar selu Đulićani kod Glamoča. U ovom slučaju ranije su osuđeni Goranov brat Duško, te Radošević,  Petrović i Babić, dok su Duško i Milenko Krndija, te Tolimir nedostupni pravosuđu. Miodrag Kozomara i Simidžija su preminuli. Goran Suvara nalazi se u pritvoru, a nedavno je izručen u BiH iz Srbije gdje boravio proteklih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana